Hem » Om Rizzoli

Rizzoli är ett italienskt familjeföretag i femte generationen. Företaget har producerat vedeldade spisar för marknaderna runt Alperna sedan 1912. Idag är Rizzoli ett respekterat företag med säte i Trodena några mil från Bolzano i norra Italien.

Rizzoli är idag ett av Europas modernaste företag, som kombinerar sekellång hantverkstradition med modern teknologi. Kombinationen resulterar i produkter av högsta kvalitet. Design får stort utrymme vilket borgar för ett bestående värde. Sortimentet består av såväl vedspisar, kökspannor som kaminer.

Rizzoli är dessutom en totalleverantör av köksvaror. Såväl ved-, el- som gasspisar och i kombinationer kan företaget ta fram och kombinera i en struktur. Produkterna går att anpassa efter kunders individuella behov. Dessutom finns möjligheter att designa egna skåp i rostfria material som samspelar väl med spisarna och för ett sammanhållet estetiskt uttryck.

För professionella yrkesutövare, kockar och matlagare finns det ett sortiment spisar som är anpassade för kontinuerlig drift under hög belastning. Att kombinera en konventionell spis med en vedspis är och en möjlighet för den som så önskar.

I Sverige representeras företaget av Hans Forsman, som importerat och distribuerat vedeldade produkter sedan mitten på 70-talet. Företaget är ett av de ledande distributörerna i brasvärmebranschen, med lång och gedigen erfarenhet av dessa produkter.